20 Травня 2023
Новини

Чому Зеленський має «перепросити за Волинь» у поляків

Чому Зеленський має «перепросити за Волинь» у поляків

Посол у Польщі Василь Зварич обурений спробами нав’язати Україні та президенту Володимиру Зеленському ставлення до ситуації з Волинською трагедією 1943 року.

Про це він написав у Facebook.

Посол прокоментував інтерв’ю речника міністерства закордонних справ Польщі Лукаша Ясіни порталу Onet, який сказав, що з боку президента України "бракує розуміння" важливості теми Волині для поляків.

"Президент Зеленський повинен взяти на себе більше відповідальності як Україна… Вибачитися і попросити, будь ласка, вибачення. Ця формула дуже добре працює у випадку польсько-українських відносин, і її досі бракує", – сказав Ясін.

Також за його словами, Польща взяла відповідальність за злочини, скоєні нашою державою проти українців, а наша держава цього не зробила.

У відповідь український посол заявив, що будь-які спроби нав'язати президенту України чи Україні те, що ми повинні робити стосовно нашого спільного минулого, є "неприйнятними і прикрими".

"Ми пам’ятаємо історію, готові до діалогу і взаємного розуміння, та водночас закликаємо до поваги і виваженості у заявах, особливо в складній реальності геноцидної російської агресії проти українського народу", – наголосив Зварич.

Раніше експосол України в Німеччині Андрій Мельник жорстко розкритикував чинного посла Олексія Макеєва, заявивши, що той "розтоптав усе", що Мельник зробив під час роботи в Берліні "потом і кров’ю". Макеєв відповів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, володимир зеленський
В тему