20 Травня 2023
Новини

Що задумав путін, влаштовуючи масовані обстріли України, - експерти

Що задумав путін, влаштовуючи масовані обстріли України, - експерти

Різке збільшення кількості ракетних та дронових ударів по Україні пов’язано не тільки з намаганнями Росії полювати на ЗРК Patriot.

Про це в коментарі для ТСН.ua розповіли військові експерти.

"Протягом останніх тижнів ворог використав 120 ракет. Якщо порівняти з недалеким минулим, коли росіяни використовували 70 ракет за один раз, то можна сказати, що у ворога можливості не змінились, але змінився формат, - каже військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко. - Тобто не разова велика кількість, а з проміжком 1-3 дні. Час від часу вони використовують ще й дрони-камікадзе".

За словами Коваленка, у загострення ситуації може бути декілька причин.

"Паніка, пов’язана з контрнаступом, полювання на ЗРК Patriot та намагання адаптуватись до зростання ефективності комплексів нашої ППО. Тобто експериментують з ефективністю прориву. Шукають можливість прориву",  - вважає Коваленко.

На запитання про те, чи закінчуються у Росії ракети, про що багато розповідали інші аналітики, Коваленко відповідає так: "Вони не можуть закінчитись, тому що Росія їх виробляє. Вони не закінчаться. Виробництво є таким, завдяки якому ворог може забезпечувати такі обмежені удари. Обстріли поки що будуть продовжуватись. На жаль".

Своє чергою колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов також каже, що загострення триватиме.

"Щодо обстрілів Києва ситуація наступна – поки у Путіна будуть ракети, він буде їх запускати. Київ – це центр прийняття рішень, Путін дуже хоче знищити Patriot, - каже Селезньов. - Він дуже часто приймає емоційні рішення, він розуміє, що отримає дуже потужний пропагандистський ефект у разі, якщо з’явиться інформація про знищення російськими "Кинджалами" американського Patriot. Саме тому і відбуваються такі атаки".

За словами Селезньова, на його думку, зараз є дві новини.

"Погана полягає в тому, що Путін і далі буде намагатись це робити, тому як має можливість виготовляти до 50 ракет щомісяця. Добра новина полягає в тому, що українська армія має достатньо досвіду, техніки та озброєння, щоб протистояти цим ракетним атакам на високому рівні. Ракетні атаки будуть, але абсолютна більшість ракет буде знищуватись. Що стосується перспектив, то єдиний шлях - це посилення систем ППО".

За словами Селезньова, не працює логіка, що Росія зменшить кількість атак після того, як побачила збиття більшості ракет.

"Путін бачить 200 тисяч вбитих росіян, але це його не зупинило. До початку повномасштабної агресії багато дуже шанованих військових експертів вважали, що рівень неприйнятних втрат для Путіна буде складати десь 10 тис. – 12 тис. Після того, як було знищено 200 тисяч окупантів, Путін все ще не готовий змінити своє ставлення до так званої СВО та продовжує відправляти на смерть своїх співвітчизників", - резюмує експерт.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, зброя, обстріли
В тему

Останні матеріали