20 Травня 2023
Новини

«Якби окупанти знищили Patriot, наступної ж ночі запустили б «Кинджали», - Світан

«Якби окупанти знищили Patriot, наступної ж ночі запустили б «Кинджали», - Світан

У ніч проти 18 травня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну, зокрема і на Київ. Однак ворог не запустив ракети «Кинджал» цього разу, які знищує ЗРК Patriot.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан зазначив, якби росіяни напевно знали, що знищили Patriot, то наступної ж ночі запустили б «Кинджали» по урядовому кварталу, але вони цього не зробили.

Про це Світан розповів "24 Каналу".

"І навіть цієї ночі (проти 18 травня – ред.) відправили не "Кинджали", щоб не ганьбитися, тому що у них тоді зламається вся парадигма знищення Patriot", – заявив полковник запасу.

Натомість, додав він, окупанти використали Х-101/Х-555 та "Калібри", тобто крилаті ракети, щоб уникнути ганьби. До того ж у Росії були заарештовані три керівники проєкту "Кинджал". Ці особи розповідали, що "Кинджали" є гіперзвуковою зброєю, але зрештою вони виявилися черговою російською "вундервафлею". Це є показником того, що Patriot виконує свою роботу.

"Тобто Київ укотре прикрили",– наголосив Світан.

Він також прокоментував заяви росіян про нібито знищення Patriot. Річ у тім, що всі "Кинджали" були збиті в повітрі, тому могли попадати уламки. Однак стартова установка – це машина, на яку ставляться декілька блоків: якщо йдеться про модифікацію PAC-2, то це – 4 ракети, а PAC-3 – 16 ракет. І саме модифікація PAC-3 є протибалістичною, тобто проти "Кинджалів".

Військовий експерт зауважив, що якби росіяни напевно знали, що знищили Patriot, то наступної ж ночі запустили б "Кинджали" по урядовому кварталу, але вони цього не зробили.

Нагадаємо, Росія посилила обстріли Києва. Експерт пояснив, скільки ще триватиме ракетний терор.

У ніч проти 18 травня Росія завдала чергового ракетного удару. Росіяни випустили по території України 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Українська ППО знищила 29 ворожих об'єктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, обстріли, зброя
В тему