19 Травня 2023
Новини

Система Patriot вже працює

Система Patriot вже працює

Уже відновила роботу американська система ППО Patriot, яка, як повідомлялося, отримала пошкодження внаслідок російської атаки по Київській області 16 травня.

Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, - пише Слово і Діло.

«Хочу запевнити, що з Patriot все гаразд. Так, це війна. Іноді може потріпати збоку, але все вже працює, Patriot захищатиме нас і далі. Хочемо отримати більше таких систем», – наголосив Ігнат.

Він підкреслив, що повністю знищити установку, про що заявляли російські пропагандисти, дуже складно, оскільки комплекс складається з багатьох елементів.

«Потрібно розуміти, що комплекс, система, батарея чи дивізіон – це не одна машина, це велика кількість техніки, яка працює разом. Це станція радіолокації, радар, командний пункт і пускові установки, які один дивізіон може мати до восьми одиниць. Це все розосереджено з різних локацій», – зазначив спікер.

Ігнат також розповів, для чого росія запустила фейк про нібито знищення Patriot.

«Їм потрібно було це для того, щоб показати своєму населенню, що ось російська зброя, яка «не має аналогів», здатна знищувати американську техніку. Їм зараз дуже потрібна така інформація для свого населення», – розповів Ігнат.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, війна з Росією
В тему