0 0000
Новини

Кількість субсидантів може зрости

Кількість субсидантів може зрости

Через можливе підвищення тарифів кількість людей, що претендують на отримання субсидії може збільшитися до 90%.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства енергетики, передає ЕП.

На сьогоднішній день близько 60 % громадян України змушені оформляти собі субсидію, оскільки не в змозі сплатити комунальні послуги. Через можливе підвищення тарифів на газ і воду, цифра господарств, яким буде необхідна субсидія, може підвищитись до 90 %.

У Міністерстві заявили, що в Тернопільській області вже зросла  кількість домогосподарств, які отримують субсидію до 96 % у зв'язку з підвищенням тарифів на воду. З цього приводу Кабінет міністрів підготував зміни до постанови, які дозволять залишити ціни на колишньому рівні.

Водночас в уряді заявили, що ціна на тарифи повинна бути максимально наближеною до ринкової, тому додаткові пункти будуть узгоджуватися з Міжнародним валютним фондом.

Згідно з розрахунками, ціну на газ необхідно підвищити до 5,815 тисяч гривень (без ПДВ) за тисячу кубометрів, що на 17 % вище, ніж нинішні ціни. З урахуванням податків, націнок постачальників та інших витрат на доставку газу до населення, його кінцева ціна буде близько 8 тисяч, у той час як зараз ця цифра становить 6 937 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему