17 Травня 2023
Новини

За добу росіяни обстріляли 123 населені пункти України

За добу росіяни обстріляли 123 населені пункти України
Територію 9 областей України впродовж 16 травня обстріляли російсько-окупаційні війська.

Є загиблі та поранені серед цивільного населення, кількість жертв уточнюється. Про це повідомляє Military Media Center із посиланням на дані Ситуаційного центру Міноборони України.

Загалом окупанти обстріляли 123 населених пунктів та 93 об’єктів інфраструктури. Вогонь відкривали із різних видів озброєння: міномети, танки, артилерія, РСЗВ, ЗРК, безпілотники, тактична авіація, кораблі Чорноморського флоту росії.

Донецька область: за добу кількість жертв росіян на Донеччині зросла на 5 загиблих і 7 поранених: окупанти вбили одну людину у Кураховому, а у Святогірську ексгумували тіла 4 людей, загиблих під час окупації. Ще 7 людей в області дістали поранення.

На Волноваському напрямку росіяни здійснили 2 авіаудари та 34 артобстріли Вугледара. Також під вогнем артилерії Пречистівка, з Градів обстріляно Новоукраїнку. На Донецькому напрямку у Кураховому одна людина загинула та ще одна поранена. У місті пошкоджені 3 багатоповерхівки та 4 приватні будинки. Ще 3 будинки пошкоджено у Курахівці.

На Горлівському напрямку у Костянтинівці поранено одну людину, пошкоджено 2 інфраструктурні об'єкти. У Торецькій громаді пошкоджено 5 будинків у Торецьку та 3 у Нью-Йорку. У Часовоярській громаді поранено людину, пошкоджено 10 будинків і крамницю. У Васюківці Соледарської громади пошкоджено 3 будинки. На Лисичанському напрямку росіяни 17 разів обстріляли околиці Лиманської громади — минулося без жертв.

Харківська область: за даними ОВА, російські окупанти посилюють атаки на цивільне населення області, використовуючи усю наявну зброю — ствольну та реактивну артилерію, міномети, авіацію, безпілотники, ракетне озброєння та стрілецьку зброю. Протягом останнього місяця окупанти понад 140 разів обстрілювали Харківщину, 24 обстріли — ракетні. 

За минулу добу ворог обстріляв щонайменше 24 населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Ізюмського районів. Авіаударів ворога зазнали Бударки, Вільшана, Кислівка, Котлярівка та Табаївка, під артилерійським та мінометним вогнем були Козача Лопань, Нестерне, Стариця, Дворічанське, Кам'янка, Дворічна, Куп’янськ, Вовчанськ та інші населені пункти.

Внаслідок обстрілу Куп'янська загинув цивільний чоловік 50 років. У с. Богуславка Ізюмського району ворожим обстрілом пошкоджено щонайменше 3 приватних житлових будинки, господарчі споруди та об'єкти інфраструктури.

Херсонська область: за інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 79 разів обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 406 снарядів з артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, безпілотників та авіації. Сам Херсон окупанти атакували 6 разів, випустивши по місту 26 снарядів. Загалом минулої доби через російську агресію семеро людей дістали поранення, серед них троє дітей.

окупанти завдали авіаційних ударів по селу Кізомис та місту Берислав — зафіксовано пошкодження будівлі лікарні, житлових будинків, промислових цехів на території непрацюючого підприємства та автозаправної станції.

По селищу Козацьке окупанти відкрили мінометний вогонь — поранено 49-річного місцевого жителя. Майже три години росіяни обстрілювали з артилерії село Михайлівка, скидали боєприпаси з дронів на територію цвинтаря й околиці.

Житлові квартали Херсона армія рф обстрілювала цілодобово, центр міста та прибережні райони опинилися під артобстрілом з лівого берега Дніпра. Пошкоджень та руйнувань зазнали приватні та багатоквартирні будинки, ворожі снаряди спричиняли пожежі. 

Щільним вогнем окупанти накрили село Молодіжне, там постраждали жінка та троє дітей. У 8-річної дівчинки мінно-вибухова травма та контузія головного мозку, у її 10-річної сестрички та 7-річного братика — гостра реакція на стрес. Мінно-вибухову травму та струс головного мозку отримала 49-річна жителька селища. Також у селі пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, осколками посічені автомобілі.  

Запорізька область: за даними ОВА, окупанти хаотично обстріляли 16 наближених до лінії фронту міст і сіл. За добу завдали 88 ударів: 81 артобстріл по Гуляйполю, Оріхову, Ольгівському, Залізничному, Преображенці, Малинівці, 2 удари з РСЗВ по Полтавці й Малинівці, 4 атаки з БПЛА по Полтавці та Малій Токмачці, авіаудар по Новоданилівці. Наразі зафіксовано руйнування 51 цивільного об'єкту: автівки, будинки та інше майно людей.

48-річного чоловіка поранено під час артобстрілу Гуляйполя. Йому вже надали медичну допомогу. В ОВА вказують, що окупанти б'ють по центру міста, де все ще живуть цивільні. У полі неподалік Успенівки отримали поранення 34-річний тракторист та 61-річний агроном.

Дніпропетровська область: ніч на Дніпропетровщині минула без ворожих обстрілів. Минулої доби росіяни відкривали вогонь по Нікопольщині з артилерії та БПЛА. Влучили по Червоногригорівській та Мирівській громадах. У районі пошкоджене агропідприємство. 

Є руйнування й у житловому секторі. Понівечені 5 приватних будинків та 4 господарські споруди, 2 сонячні панелі. Побиті лінія електропередач та газогін.

Миколаївська область: за даними районних військових адміністрацій та ДСНС у Миколаївській області, вчора вночі, 16 травня, о 23:08 Миколаїв зазнав ворожого ракетного удару. Зафіксоване часткове руйнування торговельного центру та автосалону, на цих об’єктах рятувальники оперативно ліквідували пожежі.

Вибуховою хвилею пошкоджено приватні будинки та магазини. Окрім цього, зафіксовано влучання по об’єкту промислової інфраструктури. Наразі відомо про одну постраждалу людину

У Миколаївському районі 16 травня о 08:50 окупанти завдали артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Також вчора о 09:53 та 17:28 війська рф артилерією обстріляли місто Очаків та берегову лінію Очаківської громади. Постраждалих немає.

Чернігівська та Сумська області: 16 травня під час обстрілу Миропільської громади Сумщини пошкоджено елеватор, гараж агропідприємства, приватний будинок. Одна цивільна людина зазнала поранень.

За даними ОВА, за останній тиждень у Сумській області одна людина загинула, ще троє — поранено, зокрема одна дитина.

За даними оперативного командування «Північ», станом на 18:00 16 травня російські війська двічі обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської областей. 

Зранку зафіксували 4 прильоти, ймовірно, зі ствольної артилерії, в районі села Мурав'ї Чернігівщини. З 11:35 до 11:55 зафіксували 10 прильотів, ймовірно, зі ствольної артилерії, в районі села Ромашкове Сумської області.

У Чернігівській ОВА повідомили, що останнім часом окупанти збільшили кількість атак: за останній місяць було 35 обстрілів лише з авіації. З квітня минулого року від обстрілів загинуло 18 осіб, 17 — зазнали поранень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна
В тему