15 Травня 2023
Новини

Візит Зеленського до Франції: що він обговорював з Макроном

Візит Зеленського до Франції: що він обговорював з Макроном

Військову допомогу Франції, її участь у «коаліції винищувачів» та вступ України до НАТО під час зустрічі говорили президент України Володимир Зеленський та його французький колега Еммануель Макрон.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

«Пріоритетну увагу під час зустрічі було приділено питанням надання Францією військової допомоги Україні, зокрема першочерговим потребам нашої країни для зміцнення своєї обороноздатності, захисту українського неба. Також обговорили практичну взаємодію з Французькою Республікою для посилення потенціалу сил оборони України, необхідного для ефективного контрнаступу й звільнення окупованих територій», – говориться у повідомленні.

В ОПУ зазначили, що у ході зустрічі Зеленський висловив надію, що Франція підтримає спільне рішення союзників щодо формування «коаліції винищувачів», на яке вже тривалий час очікує Україна.

Також президенти обговорили питання взаємодії для ефективної реалізації української «формули миру». Зеленський заявив, що Україна очікує на конкретні політичні рішення Вільнюського саміту НАТО та висловив сподівання, що у 2023 році розпочнуться переговори про вступ України до ЄС.

«Ми очікуємо від Альянсу конкретних рішень щодо чіткого алгоритму руху України до членства в НАТО та щодо гарантування безпеки нашої країни на період до набуття членства», – наголосив він.

Нагадаємо, президент Франції Макрон заявив, що його країна надасть Україні бронемашини та легкі танки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, володимир зеленський, еммануель макрон, франція
В тему