12 Травня 2023
Новини

Сенат Польщі підтримав вступ України до НАТО

Сенат Польщі підтримав вступ України до НАТО

Сенат Польщі одноголосно схвалив резолюцію про вступ України в НАТО за пришвидшеною процедурою.

Як йдеться на сайті Сенату, документ ухвалили на засіданні 11 травня.

«Україна сьогодні має найсильнішу армію на континенті із надзвичайним бойовим досвідом. Українська армія швидко переозброюється технікою НАТО та використовує оперативне мистецтво та тактику, що розробляється десятиліттями серед західних союзників. Захисникам потрібна реальна підтримка через тіснішу політичну та військову співпрацю з країнами НАТО», – цитує документ «Польське радіо».

У резолюції наголошується, що на липневому саміті НАТО у Вільнюсі Україна має отримати «набагато більше, ніж у попередніх заявах про політику відчинених дверей»: саміт має стати важливим етапом підготовки України до повноправного членства.

Сенат Польщі вважає, що вступ України до НАТО має бути політичним рішенням – як у випадку Фінляндії та Швеції – результатом стратегічного аналізу викликів та загроз поза східним кордоном Альянсу.

У документі згадується, що Фінляндію та Швецію запросили до НАТО за процедурою, яка ніколи раніше не використовувалася: «Сенат Республіки Польща закликає країни-члени НАТО застосувати подібну надзвичайну процедуру до України».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: польща, Україна, нато
В тему

Останні матеріали