12 Травня 2023
Новини

Швидко тікати з ЗАЕС тренуються окупанти

Швидко тікати з ЗАЕС тренуються окупанти

До можливої евакуації готуються окупанти, які перебувають на Запорізькій АЕС в Енергодарі, і вже навіть провели тренування зі швидких зборів та виїзду зі станції на випадок українського контрнаступу.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на голову Національної атомної енергогенеруючої компанії "Енергоатом" Петра Котіна

"Вони всі готуються до евакуації і навіть проводили там тренування з дуже швидких зборів і з завантаження цього всього майна, яке вони награбували, і виїзду з території станції по першому поклику, по першій команді, коли це буде потрібно", - зазначив Котін.

Він додав, що останнім часом на ЗАЕС побільшало російських військових, а сама станція стала фактично опорним пунктом, де окупанти зберігають багато зброї, вантажівок, обладнання та приватних автівок, які відібрали у цивільних.

Водночас він вважає, що вибудовувати лінію захисту на атомній станції у разі наступу ЗСУ загарбники не будуть − натомість намагатимуться швидко евакуюватися з ЗАЕС.

Котін додав, що в Енергодарі вже триває вивезення людей, які допомагали окупаційній владі "встановлювати порядки" в місті, а також частково – співробітників АЕС та членів їхніх сімей.

Для довідки: російські війська захопили Запорізьку АЕС у березні 2022 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, запоріжжя
В тему