11 Травня 2023
Новини

На Донеччині виявили нові поховання цивільних та військових

На Донеччині виявили нові поховання цивільних та військових
Нові поховання цивільних та військових, яких убили росіяни, виявили в Лиманській та Святогірській громадах.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ. Загалом із початку деокупації в регіоні вже знайшли 385 тіл, більшість з них вдалося ідентифікувати.

Неподалік Святогірська, у селі Богородичне, що майже повністю зруйноване російськими військами, правоохоронці провели ексгумацію двох літніх жінок і чоловіка. Їх поховали в одному з дворів. Тіла ще трьох цивільних чоловіків ексгумували в Лимані.

Окрім цивільних, слідчі та криміналісти розшукують і тіла військових. Після деокупації Лимана на міському кладовищі знайшли братську могилу із загиблими військовослужбовцями ЗСУ — триває ідентифікація кожного з них.

У МВС розповіли, що на Донеччині після деокупації вже виявили 385 тіл, з них 309 — цивільні. Серед жертв російської агресії — 174 чоловіки, 117 жінок та 6 дітей. Стать ще 12 людей не встановили. На сьогодні ідентифікували 282 загиблих.

Правоохоронці Донеччини вже пів року обстежують місця обстрілів, опитують місцевих жителів, шукають родичів загиблих, встановлюють свідків, реконструюють хід подій, додають у МВС. 

Поліцейським допомагають місцеві жителі, військовослужбовці та спеціальні пошукові загони. У разі можливого замінування залучають вибухотехніків.

Відомості про загибель людини вносять до Єдиного реєстру досудових розслідувань, далі в судово-медичній установі встановлюють причину її смерті. Для ідентифікації тіла відбирають зразки ДНК і проводять порівняльні експертизи з можливими родичами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією, Відео T1.ua
В тему