10 Травня 2023
Новини

Трампа визнали винним у сексуальному насильстві

Трампа визнали винним у сексуальному насильстві
Експрезидента Дональда Трампа в США суд присяжних визнав винним у сексуальному насильстві щодо колишньої журналістки та письменниці Елізабет Джин Керролл.

Про це повідомляє CNN.

Присяжні визнали, що Трамп навесні 1996 року вчинив сексуальне насильство над Керролл у гардеробній універмагу. Суд присяжних постановив, що експрезидент США має виплатити 5 млн доларів: 2 млн як відшкодування збитків Керролл за її цивільний позов і ще 3 млн — за наклеп, коли Трамп спростовував свою провину.

Відповідно до американського закону, ухваленого в травні 2022 року, люди, які пережили сексуальні злочини, можуть подати цивільний позов проти кривдника про відшкодування збитків, навіть якщо встановлений законом період для подання позову минув. 

Керролл подала до суду на Трампа, стверджуючи, що його поведінка кваліфікується як сексуальний злочин, оскільки це було зґвалтування, сексуальне насильство або насильницькі дотики. Присяжні не визнали, що це було зґвалтування, але визнали, що Трамп вчинив сексуальне насильство, що дозволило Керролл отримати відшкодування збитків за її позов.

Нагадаємо, Джин Керрол у 2019 році заявила, що «наприкінці 1995 або на початку 1996 року» зустріла Трампа у престижному магазині Bergdorf Goodman у Нью-Йорку. За її словами, вона впізнала Трампа, а він розповів їй, що шукає подарунок для дівчини.

Керролл стверджувала, що й Трамп знав її як тележурналістку, а під час цієї зустрічі вони жартували, підбиваючи одне одного приміряти білизну. За словами письменниці, врешті-решт вони потрапили в роздягальню, де Трамп її зґвалтував.

Тоді Трампу і Керролл було близько 50 років, майбутній президент США був одружений із Марлі Мейплс. Сам Трамп відкидав ці звинувачення, називаючи їх «вигадкою», і заявляв, що ніколи в житті не зустрічав Керролл. Зазначимо, що понад 10 жінок звинувачували Трамп у зґвалтуванні, проте він заперечує їхні заяви.

Нещодавно Трампу також висунули обвинувачення у прихованні фінансових платежів, здійснених під час президентської кампанії 2016 року, з метою замовчування інформації про позашлюбні сексуальні стосунки. Це вперше в історії США, коли нинішній або колишній президент зіткнувся з кримінальними обвинуваченнями. Сам Трамп відкидає усі юридичні та політичні звинувачення проти нього і стверджує, що прокуратура намагається завадити його кандидатурі на посаду президента США.

Трамп також заперечує інші можливі звинувачення проти нього, які просочуються у ЗМІ, включно з розслідуванням у штаті Джорджія про втручання у вибори, розслідування Міністерства юстиції щодо його роботи з секретними документами після президентства та розслідування генерального прокурора Нью-Йорка щодо організації Трампа.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: дональд трамп, згвалтування, суд
В тему