8 Травня 2023
Новини

На Бахмутському напрямку окупанти за 9 місяців втратили близько 100 тисяч солдатів

На Бахмутському напрямку окупанти за 9 місяців втратили близько 100 тисяч солдатів
На Бахмутському напрямку в боях впродовж 9 місяців російсько-окупаційні війська втратили близько 100 тисяч особового складу.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України, полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

За його словами, ця приблизний підрахунок — подальша верифікація може виявити більшу кількість загиблих окупантів у районі Бахмута.

«Це природно, оскільки ворог використовує так звані м’ясні атаки особового складу як головний метод ведення війни», — пояснив Череватий.

До слова, речник Східного угруповання військ ЗСУ розповів, що за минулу добу на Бахмутському напрямку відбулося 29 бойових зіткнень. Окупанти завдали 415 ударів зі ствольної та реактивної артилерії та здійснили шість авіанальотів по українських позиціях. Водночас Сили оборони знищили понад 120 окупантів, ще 64 з них отримали поранення. 

Також українські військові підбили танк Т-72, знищили дві станції радіоелектронної боротьби та п'ять польових складів.

Раніше власник ПВК «Вагнер» євген пригожин заявляв, що виведе своїх найманців із Бахмута 10 травня, «щоб зализати рани». Він поскаржився на «снарядний голод» та звинуватив у ньому Міноборони рф. Однак 7 травня повідомив, що «вагнерівцям» пообіцяли видати боєприпаси для бою за Бахмут.

Череватий зазначив, що в середньому за добу на Лиманському та Бахмутському напрямку росіяни використовують близько 25 тисяч снарядів. За його словами, «снарядного голоду» росіяни не відчувають.

На думку Череватого, заяви глави ПВК «Вагнер» пов’язані з тим, що він «взяв на себе занадто багато обіцянок щодо захоплення Бахмута».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему