8 Травня 2023
Новини

У Рівному судитимуть військового: на дитмайданчику кинув гранату в людей

У Рівному судитимуть військового: на дитмайданчику кинув гранату в людей

Щодо військового однієї з частин Київщини, який у листопаді 2022 року він кинув гранату в людей на дитмайданчику у Рівному, ДБР скерувало до суду обвинувальний акт.

Внаслідок цього постраждали три людини. Чоловіку загрожує до 7 років ув'язнення. Про це повідомила пресслужба Держбюро розслідувань (ДБР).

Там зазначили, що на момент вчинення злочину військовий перебував на лікарняному в рідному місті Рівне.

Торік увечері 4 листопада військовий перебував у дворі одного з будинків на вулиці Романа Шухевича в Рівному. Чоловік почав хизуватися перед людьми бойовою гранатою. Щонайменше двічі він висмикував чеку, погрожуючи підірвати її, кажуть у ДБР.

«Як з’ясувало слідство, чоловік був у стані алкогольного сп’яніння. Люди, які відпочивали неподалік на дитячому майданчику, викликали поліцію. Після приїзду правоохоронців військовий умисно кинув гранату в бік натовпу», — йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху боєприпасу постраждали троє людей: 5-річна дитина, 28-річний чоловік та 28-річний поліціянт. Усі вони отримали осколкові ураження. Правоохоронці затримали військового й оголосили йому підозру. Суд відправив його під варту.

Наразі військового обвинувачують за трьома статтями: у придбанні та носінні бойових припасів без передбаченого законом дозволу; хуліганстві із застосуванням зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для завдавання тілесних ушкоджень; умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків. 

Чоловіку може загрожувати до 7 років ув’язнення. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, війна з Росією, дбр
В тему