5 Травня 2023
Новини

На Миколаївщині віцемер Вознесенська розкрадав бюджетні гроші на закупівлі оборонної продукції

На Миколаївщині віцемер Вознесенська розкрадав бюджетні гроші на закупівлі оборонної продукції

На Миколаївщині посадовців Вознесенської міськради підозрюють у розкраданні грошей на закупівлі оборонної продукції.

Затримали віцемера, - повідомляє пресслужба СБУ.

Служба безпеки України викрила схему привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлю продукції для Сил оборони у прифронтових районах Миколаївщини. У межах справи затримали першого заступника мера міста Вознесенськ.

«Він залучив до незаконної діяльності двох своїх підлеглих – посадовців бухгалтерії міськради, а також голову місцевого благодійного фонду», – говориться у повідомленні.

Матеріали розслідування свідчать, що фігуранти налагодили злочинний механізм виведення у тінь бюджетних коштів під час публічних закупівель оборонної продукції. За попередніми даними, учасники оборудки завдали державі збитки на майже мільйон гривень.

Під час обшуків за місцями роботи, проживання та в автомобілях фігурантів знайшли документи та чорнові записи із доказами незаконних дій та понад мільйон у гривневому еквіваленті.

На підставі зібраних доказів першому заступнику мера і трьом його спільникам повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненим в особливо великих розмірах. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, миколаїв
В тему

Останні матеріали