2 Травня 2023
Новини

У Горностаївці на Херсонщині - проблеми з російським мобільним зв'язком

У Горностаївці на Херсонщині - проблеми з російським мобільним зв'язком
На Херсонщині в селищі Горностаївка помітили проблеми зі стільниковим зв’язком операторів рф, на відміну від стійкого зв’язку національних операторів України.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 2 травня. 

Місцеве командування російсько-окупаційних військ цей факт пояснює результатами ураження, які завдають Збройні сили України.

Зазначимо, що майже від початку повномасштабної війни в Україні, за даними української розвідки, окупанти почали глушити зв'язок, інтернет і телебачення в прифронтовій зоні. Їхня мета була запускати дезінформації — і таким чином зломити дух опору українського народу.

Станом на 1 червня 2022 року відомо, що окупанти заблокували доступ до українських операторів мобільного зв'язку та інтернету майже на всіх захоплених територіях.

Після звільнення населених пунктів від росіян там починають працювати базові станції мобільного зв’язку та «Старлінки», щоб місцеві мали доступ до інтернету. Також туди виїжджають інтернет-провайдери, щоб повертати зв’язок до громад.

На окупованих територіях у ворогів є теоретична можливість ставити обладнання, яке здатне перебивати українські мережі. Потужності може вистачити щонайбільше на один мікрорайон. Наведені нижче поради від інженерів Верховної Ради допоможуть захиститися від такого.

Інструкція для Android

  1. Відкрити «Налаштування».
  2. Знайти пункт «Мобільна мережа» чи «Підключення» (там, де налаштування Wi-Fi).
  3. Обрати пункт «Оператор» чи «Оператори».
  4. Прибрати пташечку «Вибирати автоматично».
  5. Погодитися на ручний пошук мереж.
  6. Знайти й обрати мережу свого оператора і тип мережі: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR, life:) чи LIFECELL. Назви можуть дещо відрізнятися.

Інструкція для iOS

  1. Зайти в «Параметри».
  2. «Стільникові дані».
  3. «Вибір мережі».
  4. «Автоматично» — відключити.
  5. Почекати завантаження доступних мереж.
  6. Знайти й обрати мережу свого оператора і тип мережі: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR, life:) чи LIFECELL. Назви можуть дещо відрізнятися.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, війна з Росією
В тему