1 Травня 2023
Новини

Одні з наймасштабніших систем оборонних споруд побудувала росія — розвідка

Одні з наймасштабніших систем оборонних споруд побудувала росія — розвідка
Одні з наймасштабніших систем оборонних споруд, які бачили у світі за багато десятиліть, з літа 2022 року побудувала росія.

Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

Британці зазначають, що росія укріпила оборону не лише біля лінії фронту, але й у глибині окупованої території. Наприклад, супутникові знімки свідчать про те, що росіяни особливо багато працювали над зміцненням північної межі окупованого Криму. Зокрема, вони влаштували багаторівневу оборонну смушу у районі села Медведівка.

Розвідники додають, що окупанти укріплювали оборону не лише захоплених територій, але й російських регіонів, як-от Бєлгородської та Курської областей.

Британська розвідка вважає, що така розбудова оборонних споруд свідчить про занепокоєння російського керівництва тим, що Україна може досягти великого прориву.

Також зведення деяких оборонних споруд провели на замовлення місцевих командирів та цивільних діячів. Вони намагалися пояснювати це тим, що росії нібито «загрожують» Україна та НАТО.

Нагадаємо, на початку березня оперативне командування «Південь» повідомляло, що російські окупанти вирили приблизно 200 км траншей уздовж узбережжя тимчасово окупованого Криму, щоб вберегтися від потенційної висадки українського десанту. А наприкінці місяця Генштаб розповів, що у Криму продовжується будівництво окопів. До цього залучили цивільних.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, великобританія, росія, крим
В тему

Останні матеріали