1 Травня 2023
Новини

Угорщина заплатила «надзвичайно високу ціну» за війну в Україні, - Петер Сіярто

Угорщина заплатила «надзвичайно високу ціну» за війну в Україні, - Петер Сіярто

За війну в Україні, як заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, його країна заплатила «надзвичайно високу ціну».

Так він відповів президенту Володимиру Зеленському, який дорікнув Будапешту за його проросійськість. Про це угорський міністр написав у Facebook, - пише hromadske.

«За словами президента України Володимира Зеленського, поведінка Угорщини як держави-члена НАТО є недоречною. На щастя, це не йому вирішувати», — пише Сіярто.

Він заявив, що угорці «вже заплатили надзвичайно високу ціну за цю війну», і додав, що на фронті загинуло кілька членів угорської громади в Закарпатській області.

«Якщо ця заява [Зеленського] означає: "Я з повагою дякую угорцям за те, що вони впустили і попіклувалися про більш як мільйон біженців з України, і з повагою дякую за постійну допомогу!", то "ласкаво просимо і можете розраховувати на нас і в майбутньому», — написав очільник угорського МЗС.

Нагадаємо, напередодні Зеленський сказав іноземним журналістам, що поведінка Угорщини та її стосунки з росією не відповідають статусу члена НАТО.

«Як розв’язати суперечку з Будапештом? Питання тільки в бажанні Будапешта. Мені здається, існує політична заплутаність політичних еліт в Угорщині. Дуже дивна ситуація, чи може бути країна НАТО за росію і проти НАТО? Я вважаю, що це неадекватна поведінка», — сказав президент України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, угорщина
В тему