28 Квітня 2023
Новини

Удар по Умані: показали перші хвилини

Удар по Умані: показали перші хвилини

Відео перших хвилин після влучання російської ракети у житловий будинок в Умані Черкаської області з’явилося у соцмережах.

Про це відомо з відео з Telegram 24 каналу та повідомив голова Черкаської ОВА Ігор Табурець в етері національного марафону.

На відео видно охоплений вогнем після влучання ракети багатоповерховий будинок. Частини вікон вибухом відкинуло на велику відстань.

На місце події оперативно прибули рятувальники та правоохоронці.

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець повідомив, що як завжди був приємно вражений чуйністю черкащан – через пів години після влучання російської ракети на місці трагедії, попри ранній ранок, уже були присутні близько 200 волонтерів, які були готові до дій.

Він також додав, що в місті планують оголосити триденну жалобу. А сам будинок будуть відновлювати.

"Попередньо, Служба з надзвичайних ситуацій вбачає, що перший під’їзд зруйнований повністю, другий – має часткові руйнування. А решта перебувають у досить нормальному стані – там лише вибиті вікна і двері. Мерія каже, що частину будинку буде відновлювати", - зазначив Табурець.  

Нагадаємо, 28 квітня в Умані Черкаської області російська ракета влучила у житловий будинок. Станом на 10:05 відомо про 10 загиблих, серед яких двоє малих дітей.

Керівник МВС Ігор Клименко з місця події повідомив, що окупанти вдарили по будинку в Умані ракетою Х-101. У результаті цього обвалився цілий під’їзд, де було зареєстровано 109 осіб. Знищено повністю 27 квартир. Також згоріли вщент або пошкоджені понад 33 авто. Рятувальники роблять усе, щоб якнайшвидше розібрати завали.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: черкаси, війна з Росією
В тему