27 Квітня 2023
Новини

На Рівненщині за допомогою польських інвесторів відбудують міст

На Рівненщині за допомогою польських інвесторів відбудують міст

Меморандум з польськими інвесторами на відбудову моста на Острожчині підписала Рівненська ОДА.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, передає пресслужба адміністрації.

"Підписав Меморандум із державним акціонерним холдингом WEGLOKOKS S. A щодо реконструкції мосту на дорозі місцевого значення Острог – Радужне – Точевики у Рівненському районі. Польські партнери забезпечать виготовлення металоконструкцій цього мосту та їх доставку до об’єкту будівництва", – розповів очільник області.

Коваль додав, що міст біля села Точевики щодня проїжджають автомобілі, які їдуть у бік Рівного, Острога, Нетішина. Сьогодні він знаходиться в незадовільному стані. Його відбудова спрямована в тому числі на покращення логістики в наданні гуманітарної допомоги.

"Реконструкція цього мосту – невеликий пілотний проєкт. Після його реалізації плануємо масштабувати нашу співпрацю із польською компанією на більші об’єкти", - резюмував очільник Рівненщини.

WEGLOKOKS S.A – польська компанія-експортер вугілля та найбільший експортер кам’яного вугілля в Європі. Компанію заснували в 1951 році як Центр зовнішньої торгівлі та експортує близько 5-8 мільйонів тонн кам'яного вугілля щороку.

Підписантом меморандума з польської сторони був колишній голова правління "Укрзалізниці" у 2016-2017 роках Войцех Балчун. Наразі він є власником консалтингової компанії WZB Trade.

Зазначимо, що весь час перебування на посаді Балчун був об'єктом критики з боку тодішнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна. Останній постійно критикував Балчуна за бездіяльність у боротьбі с корупцією та відсутність реформ.

Після звільнення в інтерв'ю польським медіа Балчун заявив, що його найбільший успіх за час роботи в Україні в тому, що він "вижив і повернувся в Польщу".

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: рівне, польща, ремонт доріг
В тему