27 Квітня 2023
Новини

На Волині поліціянт завищував показники роботи - складав постанови на вигаданих людей

На Волині поліціянт завищував показники роботи - складав постанови на вигаданих людей
На Волині судили поліціянта, який штучно завищував показники своєї роботи - понад пів року складав неправдиві постанови у справах про адміністративні правопорушення на громадян та вигаданих осіб. 

За це йому суд дав рік умовного терміну. Про це йдеться у вироку суду від 24 квітня. Згідно з матеріалами справи, чоловік працював поліціянтом з реагування патрульної поліції Володимир-Волинського районного відділу, - пише hromadske.

У листопаді 2021 року поліціянт вперше склав неправдиву постанову на чоловіка за фактом нібито куріння сигарет, розпивання пива та гучного прослуховування музики на зупинці громадського транспорту.

Співробітник поліції видав цьому чоловіку попередження та вніс цю неправдиву інформацію до автоматизованих систем Національної поліції України.

У наступних постановах поліціянт вносив дані про вигаданих людей, міняючи марки сигарет та пива. Також він вказував інші адреси місць вчинення «правопорушень». Наприклад, іноді його вигадані люди слухали гучно музику не на зупинці, а на дитмайданчику. Або ж голосно наспівували на автостанції.

Загалом він склав 36 таких неправдивих постанов з листопада 2021 року по липень 2022-го.

Під час судового засідання обвинувачений вину визнав. Суд звільнив поліціянта від основного покарання з випробуванням, якщо він протягом року не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов`язки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: поліція, Волинь, володимир-волинський
В тему