26 Квітня 2023
Новини

Google оновив супутникові знімки: зруйновані Маріуполь, Ірпінь, Буча

Google оновив супутникові знімки: зруйновані Маріуполь, Ірпінь, Буча

Сервіс GoogleMaps оновив супутникові дані щодо міст, які найбільше постраждали внаслідок військової агресії рф – Маріуполя, Бучі, Ірпеня та інших. 

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко припускає, що фото зробили після середини березня 2022 року. На оновленому знімку видно маріупольський драмтеатр з написом Діти", на який рф скинула бомбу, а пізніше окупанти зруйнували будівлю вщент, щоб приховати сліди своїх злочинів, - пише УП.

Пропрацювавши карти всіх кладовищ, виявили нові сектори масових поховань на Новотроїцькому кладовищі, де знаходиться Лівобережний цвинтар.

"Сектори за розміром візуально більші за братські могили у с. Виноградне або с. Мангуш було достатньо довгий час (приблизно до середини липня) зачинене та знаходилося під контролем окупантів", – наголошує Петро Андрющенко.

За його словами, наразі невідомо, кого та коли там поховали. Достеменно встановити відповідну інформацію можна буде лише після деокупації Маріуполя. 

Азовець і один із захисників маріупольської "Азовсталі" Дмитро Козацький з позивним Орест навіть впізнав на GoogleMaps свій будинок, що догорає.

"Останні тижні якось особливо сумно. Що не день, то чиясь річниця загибелі, що не день, так День народження когось із друзів, побратимів в полоні. Ще й GoogleMaps сьогодні "під’їхав" з оновленою картою. На фото мій догораючий будинок", – написав  Орест у Twitter.

Також Google оновив карту Київщини. Зокрема, на мапі видно зруйнований міст, який проходив через річку Ірпінь.

Нагадаємо, на північно-західному напрямку Києва підірвали три мости, щоб зупинити прохід військ рф. Також на картах можна побачити зруйнований у перші дні повномасштабного вторгнення аеропорт Гостомеля. 

Крім того, на мапі видно логістичний термінал і підірваний 26 лютого 2022 року міст біля села  Стоянка. Нагадаємо, тоді загинуло 4 людини, стільки ж ще постраждало.

Також на карті зображений палаючий будинок у селі Мощуні, яке знаходиться за 15 км до Києва.

Село дуже постраждало від окупації рф.

Нагадаємо, росіяни у Маріуполі пошкодили або знищили щонаи?менше 80% медичноі? інфраструктури – 82 зі 106 медзакладів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали