26 Квітня 2023
Новини

На росії майже повністю згоріло селище

На росії майже повністю згоріло селище
У Свердловській області росії внаслідок пожежі, яка зайнялася ще 25 квітня, пошкоджені понад 200 споруд і загинула одна людина.

Про це повідомляють МНС росії та російські ЗМІ.

За даними російських надзвичайників, у 7 населених пунктах регіону пошкоджено 206 будівель, зокрема 147 житлових будинків. У МНС зазначили, що швидкому поширенню вогню сприяли пориви вітру та велика кількість сухої рослинності.

Для подачі води до місця гасіння рятувальники проклали магістральні лінії від річки Сосьва загальною довжиною 2 км. До ліквідації пожежі залучили 505 людей та 138 одиниць техніки, зокрема два пожежні потяги, вертоліт Мі-8 МНС росії та «Росгвардії».

Станом на 14:40 26 квітня у росії заявили про ліквідацію усіх займань у населених пунктах Свердловської області, окрім селища Сосьва, де була найскладніша ситуація. російська служба BBC пише, що населений пункт майже повністю згорів.

Одна людина загинула унаслідок масштабних пожеж у Свердловській області саме у Сосьві. Telegram-канал Mash пише, що помер 62-річний чоловік. Його тіло знайшли рятувальники, коли розгрібали завали згорілого будинку.

У МНС росії повідомили, що про долю ще однієї людини наразі невідомо. За даними місцевих ЗМІ, дві людини вважалися зниклими безвісти.

Попередньою причиною пожежі називають спалювання тирси на місцевій лісопилці. На житловий сектор вогонь міг поширитися через різкий порив вітру. Слідчий комітет рф порушив дві кримінальні справи через пожежу в селищі Сосьва — про недбалість посадових осіб та заподіяння смерті через необережність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: росія, пожежа
В тему