26 Квітня 2023
Новини

Ракетний удар по Куп'янську та 389 снарядів по Херсонщині: дані ОВА

Ракетний удар по Куп'янську та 389 снарядів по Херсонщині: дані ОВА
Мирні населені пункти України протягом 25 квітня та в ніч проти 26 квітня продовжили обстрілювати російські війська. 

Про це відомо з даних ОВА.

Харківщина

Протягом 25 квітня окупанти обстріляли щонайменше 17 прикордонних та прифронтових населених пунктів області. Під вогнем опинилися Куп'янськ, Уди, Ветеринарне, Огірцеве, Гатище, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна та інші населені пункти, повідомили в ОВА.

Від ракетного удару по Куп'янську загинули дві жінки 54 та 57 років, 10 людей отримали поранення. З них 4 госпіталізували, решта мають незначні ушкодження та отримали медичну допомогу на місці.

Херсонщина

Окупанти 75 разів обстріляли населені пункти області. Випустили 389 снарядів з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів, танків, ручних протитанкових гранатометів (РПГ), безпілотників та авіації. Одна людина поранена.

Херсон атакували 11 разів, по місту випустили 33 снаряди. А у селі Кізомис унаслідок обстрілів пошкоджено до 11 житлових будинків, церква, два магазини, гаражі й автівка.

Луганщина

В ОВА повідомили, що декілька днів поспіль росіяни не наступають у регіоні, однак обстріли продовжуються. З артилерії окупанти вдарили по Новоселівському, Невському, Діброві та Білогорівці.

Запорізька область

Окупанти завдали напередодні 67 ударів по 19 мирних громадах: 53 артобстріли, 6 атак з РСЗВ, 7 із застосуванням безпілотників та 1 авіаудар. Люди не постраждали, але зафіксовано 37 нових руйнувань.

Сумщина та Чернігівщина

У ніч проти 26 квітня окупанти 12 разів обстріляли прикордоння областей, повідомили в оперативному командуванні «Північ». Стріляли з мінометів, ствольної артилерії, самохідної артилерійської установки та реактивних систем залпового вогню.

Під ударом опинилися Сеньківка, Галаганівка, Грем'яч, Медведівка, Буда-Вороб'ївська, Середина-Буда, Миколаївка, Улиця, Зноб-Трубчевське, Українське, Бачівськ та Леонівка. Інформації про постраждалих та руйнування інфраструктури немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему