25 Квітня 2023
Новини

На кількох ділянках окупанти можуть піти у наступ - Білий дім

На кількох ділянках окупанти можуть піти у наступ - Білий дім
З покращенням погодних умов, як вважають у Білому домі, окупанти можуть піти у наступ на кількох ділянках.

Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» розповів координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, пише hromadske.

«Ми не знаємо точно, де і як [росіяни] це зроблять, але ми хочемо забезпечити українців, щоб вони могли краще захиститися від цього. Якщо [українці] приймуть рішення щодо власних наступальних операцій, вони б мали можливості їх провести», — заявив Кірбі.

За його словами, серед потреб ЗСУ сьогодні — бронетехніка, артилерія, протиповітряна оборона, матеріально-технічне забезпечення.

За інформацією Генштабу ЗСУ, станом на 24 квітня, основні зусилля росіяни зосереджують на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку. На цих ділянках Сили оборони відбили понад 30 російських атак на трьох напрямках.

The Economist із посиланням на джерела писав, що контрнаступ України може відбутися вже у квітні, але проблемою досі є боєприпаси та повітряні потужності. Наразі українська армія трансформується відповідно до нової військової допомоги Заходу.

У березні Politico повідомляло, що Збройні сили США у пришвидшеному режимі відправляють техніку до України на поле бою та тренують українських військовослужбовців, щоб підготувати Україну до весняного контрнаступу.

У Міноборони України зазначали, що однією зі стратегічних цілей майбутнього наступу Сил оборони буде «вбити клин у російський фронт на півдні — між Кримом та материковою частиною росії».

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін вважає, що Збройні сили України мають «дуже хороші шанси» для успішного контрнаступу навесні цього року. Зокрема, завдяки тому, що Україна виснажила російські сили та ресурси.

А втім, президент Володимир Зеленський заявив у березні, що Україна потребує додаткової військової підтримки з боку партнерів, без якої вона не може розпочати контрнаступ і звільнити тимчасово окуповані території.

Крім того, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр закликала не розпитувати про контрнаступ Сил оборони України й публічно не обговорювати військові плани української армії.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією
В тему