23 Квітня 2023
Новини

Ледве не «злив» розпорядження Залужного: у Луцьку судили військового

Ледве не «злив» розпорядження Залужного: у Луцьку судили військового

У Луцьку судили військовослужбовця, через якого була загроза витоку секретної інформації, зокрема бойових розпоряджень Повітряних сил Збройних сил України та Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду, - пише ІА "Волинські новини".

З протоколу про адміністративне правопорушення вбачається, що обвинувачений військовослужбовець має допуск до державної таємниці та доступ до секретної інформації в сфері оборони. Він відповідає за організацію і підтримання управління підрозділами батальйону охорони, за бойову і мобілізаційну готовність та успішне виконання бойових завдань батальйоном охорони.

Впродовж березня-жовтня 2022 року через шифрований зв`язок на адресу військової частини надходили бойові розпорядження Повітряних сил Збройних сил України та Головнокомандувача ЗСУ, що зберігалися на зовнішньому магнітному носії секретної інформації військової частини. 23 лютого 32 електронні файли бойових розпоряджень з грифами обмеження доступу «таємно» та «цілком таємно» були виявлені на особистому жорсткому диску обвинуваченого. Цей диск незареєстрований і необлікований в режимно-секретному органі військової частини.

Відзначимо, що попередньо вищезазначені електронні файли були перекинуті іншим військовослужбовцем на флешку військової частини, яка зареєстрована в строковій частині, а не в режимно-секретному органі військової частини. Виконуючи прохання обвинуваченого, цей же військовослужбовець надав йому вищезазначену флешку, а правопорушник, своєю чергою, скопіював бойові розпорядження вищих штабів на власний жорсткий диск, поки це не виявили.

Внаслідок порушення обвинуваченого виникла загроза витоку секретної інформації, за що передбачена відповідальність п. 6 ч. 1 ст. 212-2 КУпАП.

Обвинувачений військовослужбовець подав до суду заяву, в якій просив розглянути справу без його присутності. Свою вину він визнав. В підсумку суд оштрафував військовослужбовця на 510 гривень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, суд, кримінал
В тему

Останні матеріали