23 Квітня 2023
Новини

Ракетні удари по Харківщині та атака Херсонщини: дані ОВА

Ракетні удари по Харківщині та атака Херсонщини: дані ОВА

У низці областей України окупанти впродовж минулої доби, 22 квітня, та в ніч проти 23-го обстрілювали цивільну інфраструктуру.

Про це відомо з даних ОВА.

Харківська область: вночі війська рф завдали ракетних ударів по Харкову та Харківській області. 

У Харкові одна з ракет влучила в землю, ще одна ракета, ймовірно, розірвалась у повітрі над територією овочевої фабрики. Пошкоджені теплиці, робочі цехи.

Унаслідок ракетного удару по селу Котляри Харківського району зруйновано два приватні будинки, пошкоджено десять будинків, один гараж та чотири автомобілі. Сталися пожежі. Минулося без постраждалих.

Протягом минулої доби окупанти також обстрілювали населені пункти Харківського, Куп'янського, Чугуївського та Богодухівського районів. Зокрема, під ворожим вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Тимофіївка, Новомлинськ, Западне та інші. Минулося без постраждалих і масштабних руйнувань. 

Донецька область: за 22 квітня стало відомо про ще чотирьох людей, поранених росіянами: трьох у Бахмуті та одну в Очеретиному.

Загальна кількість убитих російськими військами цивільних на Донеччині становить 1479 людей за період повномасштабного вторгнення. Ще 3421 людина отримала поранення. Ці дані не остаточні: наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Херсонська область: за інформацією Херсонської ОВА, російські окупанти 54 рази обстріляли мирні населені пункти Херсонщини. Так, минулої доби через російську агресію одна людина загинула, ще двоє — дістали поранення.

Херсон росіяни атакували двічі, випустивши по місту вісім снарядів. Загалом окупанти випустили 236 снарядів із артилерії, РСЗВ, мінометів, танків, ПТРК, безпілотників та авіації.

Запорізька область: протягом минулої доби війська рф здійснили мінометні та артилерійські обстріли Гуляйполя, Залізничного, Гуляйпільського, Білогір'я, Малої Токмачки, Новоандріївки та Кам’янського.

Внаслідок ворожих атак знову були зафіксовані руйнування цивільної інфраструктури у населених пунктах Пологівського та Василівського районів — за добу до правоохоронців надійшло десять таких повідомлень.

Дніпропетровська область: пізно ввечері окупанти вдарили по Марганецькій громаді: застосували безпілотник, скинувши з нього вибуховий снаряд. На щастя, люди не постраждали. Територія удару обстежується.

Миколаївська область: у Миколаївському районі вчора, 22 квітня, о 15:34 зафіксовано артилерійський обстріл акваторії Очаківської громади. Минулося без руйнувань і постраждалих. У м. Миколаїв, Первомайському, Баштанському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему