21 Квітня 2023
Новини

Справа Павла Мерседеса: скаржиться, що не може зарядити електронний браслет

Справа Павла Мерседеса: скаржиться, що не може зарядити електронний браслет

На судовому засіданні у Київському апеляційному суді 21 квітня митрополит Павло, якого упц мп вважає намісником Києво-Печерської Лаври, заявив, що не може зарядити електронний браслет, який його зобов’язали носити.

Це, за його слова, не може зробити через відсутність електропостачання у будинку. Тим не менше, суд залишив його під домашнім арештом. Про це пише "Укрінформ".

"Я живу у Воронькові. От мені дзвонять, що в мене розряджається браслет. Чим його зарядити? Світла немає. А про зв'язок взагалі можна і не говорити", - сказав Павло.

Також під час розгляду його скарга на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобово домашнього арешту із зобов'язанням носити електронний браслет, Павло почав переконувати, що він не виступав і не виступає проти держави.

"Я громадянин своєї держави і залишаюся їй вірним, тому це (домашній арешт - ред.) впливає на проведення богослужіння", - заявив він.

Нагадаємо, 1 квітня Служба безпеки вручила підозру наміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту Павлу (Лебедю).

Після обрання запобіжного заходу Павлу одягли електронний браслет у приміщенні Шевченківського районного суду Києва. Сам Павло заявив, що через хворобу не може носити електронний браслет, але йому все одягли браслет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: упц мп, київ, арешт
В тему

Останні матеріали