17 Квітня 2023
Новини

Страти українських захисників: Офіс омбудсмена має десятки цих відео

Страти українських захисників: Офіс омбудсмена має десятки цих відео

"Десятки відео" публічних страт українських військових окупанами за останні 9 місяців отримав Офіс омбудсмена.

Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в інтерв’ю "Українській правді".

"Це відрізання голови, відрізання статевих органів, відрізання вух, носа, кінцівок, фаланг на руках. Декого (із російських солдатів-виконавців цих страт – УП) вдалося верифікувати. І я знаю, що одна особа понесла покарання (вона загинула під час бойового зіткнення з українськими військами)", - зазначив Лубінець.

На думку омбудсмена, росія публічно поширює відео зі стратами українських військових із кількох причин. 

По-перше, щоб "підтримувати градус антиукраїнської істерії" всередині російського суспільства. По-друге, щоб переконати своїх солдатів не здаватися в полон ЗСУ ("Вони будуть так вбивати вас, якщо ви надумаєте здатися в полон"). По-третє, щоб залякати українських військових, які готуються до контрнаступу. 

Нагадаємо, 11 квітня у російських Telegram-каналах з’явилося відео, де російські військові жорстоко обезголовлюють українського військовополоненого. У МЗС України закликали Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду звернути увагу на цей ролик, а в Єврокомісії наголосили, що у разі підтвердження автентичності відео, це стане ще одним підтвердженням зневаги рф до міжнародного права.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, полон, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали