17 Квітня 2023
Новини

Для захоплення Бахмута Міноборони рф посилює «Вагнер»

Для захоплення Бахмута Міноборони рф посилює «Вагнер»

Бойовиків "Вагнера" посилюють сучасними засобами для захоплення міста Бахмут, незважаючи на те, що існують міжусобиці між російським Міноборони і засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним.

Про це інформують аналітики ISW.

В огляді вказується те, що новина про перепризначення командувача повітряно-десантними військами росії Михайла Теплінського свідчить про те, що Міністерство оборони росії прагне тісніше співпрацювати з групою "Вагнера", щоб завершити захоплення Бахмута, незважаючи на очевидну напруженість у відносинах між Пригожиним і керівництвом Міноборони.

Крім того, зазначають експерти, Пригожин також зменшив свої відверті нападки на Міністерство оборони в останні дні. Також російські військові блогери повідомляють, що сили "Вагнера" використовують танки Т-90 в Бахмуті, що свідчить про те, що російське керівництво виділило ПВК більш сучасні засоби для захоплення міста.

Аналітики вказують на те, що російське військове командування, схоже, все більше перекладає відповідальність за наступальні операції в Україні на повітряно-десантні війська росії. На думку експертів, малоймовірно, що Теплінському вдасться відновити попередній статус ПДВ як елітного підрозділу через значні втрати в Україні.

"Масштабні втрати раніше елітних підрозділів, які зараз доукомплектовуються погано навченим мобілізованим персоналом, ймовірно, матимуть довгостроковий вплив на боєздатність цих підрозділів, і заміна одного командира навряд чи зможе вирішити проблему", – зазначається у звіті.

Також фахівці зазначають, що група "Вагнера" повернула 130 українських військовополонених 16 квітня, що свідчить про те, що Вагнер міг здійснювати обмін незалежно від Міністерства оборони росії.

У звіті припускають, що ПВК "Вагнера", можливо, намагається змусити мобілізованих російських військовослужбовців підписати контракти з "Вагнером", можливо, намагаючись компенсувати втрати в Україні.

Як приклад аналітики наводять той факт, що мобілізовані військовослужбовці з Московської та Івановської областей рф у публічній скарзі, опублікованій 16 квітня, стверджують, що група "Вагнер" змусила 170 мобілізованих підписати контракти з нею.

Раніше ж російські джерела стверджували, що 100 мобілізованих у Луганській області зникли 7 квітня після того, як відмовилися підписати контракти з "Вагнером".

Основні висновки ISW за 16 квітня:

  • російське військове командування, схоже, все більше перекладає відповідальність за наступальні операції в Україні на повітряно-десантні війська росії.
  • Новина про перепризначення Теплінського свідчить про те, що Міністерство оборони росії прагне тісніше співпрацювати з групою "Вагнера" з метою завершення захоплення Бахмута, незважаючи на очевидну напруженість у відносинах між Пригожиним і керівниками Міноборони.
  • російські військові блогери скористалися можливістю очорнити мера Санкт-Петербурга Олександра Бєглова, що свідчить про те, що кампанія проти нього, організована фінансистом групи "Вагнера" Євгеном Пригожиним, проникла в російський ультранаціоналістичний інформаційний простір.
  • Група "Вагнера" повернула 130 українських військовополонених 16 квітня, що свідчить про те, що "Вагнер" міг брати участь в обміні незалежно від Міністерства оборони росії.
  • Група "Вагнера", можливо, намагається змусити мобілізованих російських військовослужбовців підписати контракти з ПВК, намагаючись компенсувати втрати в Україні.
  • російські війська провели обмежені наземні атаки на південь від Кремінної.
  • Також вони продовжили наземні обстріли в Бахмуті та його околицях, а також уздовж лінії Авдіївка-Донецьк.
  • За повідомленнями, війська рф збільшили кількість артилерійських ударів на півдні України.
  • Мобілізовані росіяни продовжують публічно скаржитися на російських командирів за жорстоке поводження з ними.
  • російське джерело повідомило, що група "Вагнера" бере участь у вивезенні українських дітей з Бахмута.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему