14 Квітня 2023
Новини

У ЗСУ - не один варіант розвитку подій на фронт

У ЗСУ - не один варіант розвитку подій на фронт

Остаточний план контрнаступу нікому не відомий, адже військове командування пропрацьовує різні варіанти розвитку подій на фронті.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в етері телемарафону "Єдині новини", якого цитує "Укрінформ".

"Ми свідомі про всі процеси, що відбуваються на фронті. Усі припущення стосовно планів українських військових, в тому числі щодо контрнаступу, не мають під собою ніякого підґрунтя. Це все буде вирішуватися в останній момент, коли буде прийматися остаточне рішення", - зазначив Данілов.

Секретар РНБО пояснив, що українські військові мають "не один, не два, не три і не чотири варіанти розвитку подій на фронті", бо це залежить від багатьох факторів, які оцінюються кожного дня.

"І усі повинні розуміти, що у нас немає розмов тільки про контрнаступ. У нас є розуміння, що треба звільнити усі наші території до кордонів 1991 року. До того часу, поки ми це не зробимо, поки цього не зроблять наші ЗСУ, мова про закінчення війни йти не може", - сказав Данілов. 

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що масштабний контрнаступ українських сил проти російських загарбників може початися влітку. Генерал-лейтенант США у відставці Бен Ходжес вважає, що витік секретних документів Пентагону не позначиться на контрнаступі України.

Нагадаємо, 7 квітня видання "The New York Times" із посиланням на джерела в Білому домі повідомило про злив даних: у Twitter і Telegram з'явилися нібито засекречені військові документи, які деталізують плани США і НАТО з розбудови української армії перед запланованим контрнаступом. У ЗМІ з'являються згадки про все нові й нові документи.

Розслідувачі "Bellingcat" встановили, що секретні дані поширили ще 1 і 2 березня на сервері Discord під назвою WowMao, однак першоджерело може бути ще більш раннім.

Журналісти "Associated Press" поспілкувалися з користувачами платформи Discord і дізналися, що таємні документи нібито поширював користувач із нікнеймом "Лукка". Через витік секретних американських документів Україна нібито змінила деякі свої військові плани і це затримує її контрнаступ, повідомили ЗМІ.

13 квітня Федеральне бюро розслідувань США оголосило про арешт підозрюваного у причетності до витоку секретної інформації з Пентагону. За даними ЗМІ, в Норт-Дайтоні, штат Масачусетс, арештували 21-річного військовослужбовця розвідувального крила Національної повітряної гвардії Массачусетса Джека Тейшейру. Його називають лідером невеликої ігрової онлайн-групи, через яку стався витік секретних документів розвідки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, рнбо
В тему