13 Квітня 2023
Новини

На Київщині розмило дамбу: підтопило селище

На Київщині розмило дамбу: підтопило селище

Вода підтопила дві вулиці у селищі Іванків внаслідок того, що у Вишгородському районі Київщини розмило дамбу місцевого ставка.

Укргідрометцентр попереджає, що в інших районах області також можливі затоплення через водопілля. Про це інформує начальник Нацполіції Київської області Андрій Нєбитов, КМВА.

"У селищі Іванків внаслідок тривалих дощових опадів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. Водою розмило та підтопило дві вулиці. Наразі поліцейські та ДСНС всіляко сприяють місцевим жителям подолати лихо, працюють відповідні служби по очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується", - сказав Нєбитов.

Крім того, український гідрометеорологічний центр оголосив ІІ рівень небезпеки на Київщині 13-14 квітня через небезпечні гідрологічні явища.

Повідомляється, що внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на річку Дніпро у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів.

Також попередження оголосили через водопілля на Верхньому Дніпрі, через водосховища Дніпровського каскаду, на Десні в межах Чернігівської області, у м.Чернігів (район Кордівка), на р. Снов.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, вода
В тему