13 Квітня 2023
Новини

У Кракові українець підпалив себе біля будівлі генконсульства

У Кракові українець підпалив себе біля будівлі генконсульства
У Кракові біля будівлі генерального консульства України зранку 13 квітня українець, який проживав у Польщі, здійснив спробу самоспалення.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко, - пише hromadske.

За його даними, українця у тяжкому стані доставили до лікарні. Лікарі нині надають йому термінову медичну допомогу. Стан українця критичний.

«Генеральне консульство взаємодіє із польськими правоохоронцями, які розпочали розслідування, аби встановити причину та всі обставини трагедії», — зазначив він.

Консули, за словами Ніколенка, також тримають на контролі надання медичної допомоги громадянину, встановлюють зв?язок із його рідними.

Як повідомив пресофіцер Головного управління міської поліції Кракова Пьотр Шпех в етері Інтернет-радіо RMF24, спробу самопідпалу здійснив 63-річний українець. Чоловік спершу стояв у черзі до консульства. Відтак почав вигукувати гасла українською мовою, після чого підпалив себе легкозаймистою речовиною та втік.

Громадянин України вигукував заклики повернутися на батьківщину та захищати країну від росіян. Він звернувся до українських чоловіків, які зібралися перед консульством. На місці працює поліція, про подію сповістили прокуратуру. За словами пресофіцера, стан чоловіка важкий і загрожує життю.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: українці у польщі, польща, підпал
В тему

Останні матеріали