12 Квітня 2023
Новини

На відео зі стратою українського військового відреагувала ООН

На відео зі стратою українського військового відреагувала ООН

Жорстоким відео, на якому російські солдати відрізають голову українському військовому, приголомшена моніторингова місія ООН.

Про це йдеться у заяві місії, - пише Слово і Діло.

«Ми приголомшені. На одному з відео показана жорстока страта чоловіка, імовірно українського військовополоненого, а на іншому – понівечені тіла вірогідно українських військовослужбовців. На жаль, це не поодинокий випадок», - зазначили в ООН.

Там додали, що в останніх доповідях ООН задокументувала низку серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, в тому числі, скоєних проти військовополонених.

«Ці останні порушення, як і інші, мають бути належним чином розслідувані, а винні — притягнуті до відповідальності», - заявили спостерігачі.

Як повідомлялося, Міністерство оборони України покадрово вивчає відео страти українського військовополоненого, щоб ідентифікувати злочинців та загиблого. Служба безпеки України вже розпочала розслідування вбивства українського військовополоненого, зафіксоване на відео. У свою чергу, омбудсмен звернувся через інцидент до ООН та Червоного Хреста.

Президент Володимир Зеленський прокоментував відео та закликав усіх світових лідерів відреагувати на звірства росіян. У кремлі назвали кадри «жахливими», але, за словами Пєскова, потрібно перевірити їхню достовірність.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, оон
В тему