12 Квітня 2023
Новини

Страти українських військовополонених: для чого росія публікує такі відео

Страти українських військовополонених: для чого росія публікує такі відео

Для залякування своїх бійців на росії публікують відеозаписи щодо звірств над військовослужбовцями України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на керівника робочої групи з питань взаємодії із ЗМІ та родичами захисників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, представника Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрія Юсова. 

За його словами, подібний контент – відео звірств російських військових – з’являється приблизно раз на кілька тижнів. Це є цілеспрямована державна політика рф з висвітлення звірств своєї армії проти українців.

“Метою цієї політики є, безумовно, спроба деморалізувати, посіяти паніку в українських Силах оборони і безпеки, що їм не вдасться. Але також метою цих публічних звірств є, зокрема, залякування і своїх бійців - мовляв, не думайте здаватися у полон, бо в українському полоні з вами будуть робити те, що ми робимо з українськими полоненими”, - уточнив він в ефірі телемарафону. 

Юсов зазначив, що яким би огидним не був ворог, але Україна залишається демократичною державою і дотримується Женевських конвенцій.

Як поінформував представник ГУР, росіяни справді активніше звертаються до української влади і намагаються здаватися у полон. Він заявив, що за березень до проєкту «Хочу жить» звернулися понад 3 тисячі російських військових щодо того, що вони хочуть здатися у полон.

Юсов повідомив, що зараз проводиться детальна перевірка змісту нещодавно опублікованого росіянами відео: місця, локації, даних про особу тощо.

За його словами, тут йдеться про незаконну страту з боку держави-окупанта, і це - черговий кричущий факт порушення всіх можливих і неможливих правил і норм ведення війни. Світ, безумовно, має звернути увагу не лише співчуттям чи обуренням, але спільною роботою для притягнення відповідальності усіх винних. Ці злочини мають бути розслідувані і покарані не лише на рівні виконавців, але і організаторів. А організатором є держава Росія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон
В тему