11 Квітня 2023
Новини

Повернення «азовців» гальмує росія

Повернення «азовців» гальмує росія
Фото ілюстративне

Повернення "азовців", як повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, гальмує росія.

За ініціативи громадської організації “Жінки зі сталі” в Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців штурмової бригади Національної гвардії України “Азов”. На запитання близьких відповіли представники Координаційного штабу, НГУ, Національної поліції та бригади “Азов”, - пише LB.ua.

Представник Штабу повідомив, що російська сторона гальмує повернення "азовців".

“Ми можемо хоч щодня вимагати повернення, але це нічого не змінить”, - сказав він. 

Зазначається, що порушили на зустрічі також питання підтверджень полону російською стороною. Представник “Азову” розповів, що не всі виходили з “Азовсталі” під наглядом міжнародних організацій. 16 і 17 травня 2022-го Захисники евакуйовувалися без представників Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Але на виході всі їхні прізвища записували й переліки передали в НГУ. 18 – 20 травня спостерігачі МКЧХ анкетували тих, хто залишав укріплення заводу. 

“Додаткова інформація у нас від тих, кого вдалося звільнити з полону… Для нас важливо знати, де наші хлопці, і ми вимагаємо їхнього звільнення. Вид обліку не має значення, бо росія не веде з нами жодного листування. Тобто ми не можемо написати в рф: ану підтвердить нам негайно того і того”, – наголосив представник Штабу.

Він зауважив, що ворог не реагує навіть на запити міжнародних організацій

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, полон
В тему