11 Квітня 2023
Новини

У Маріуполь звезуть в’язнів з білорусі: навіщо

У Маріуполь звезуть в’язнів з білорусі: навіщо

У Маріуполі в’язнів з білорусі, засуджених за нетяжкі злочини, окупанти хочуть залучити до будівельних робіт.

Про це пише Радіо Свобода з посиланням на радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Буквально вчора ми отримали додаткову інформацію, що ухвалено рішення, що не лише росіяни будуть. Збираються привезти найближчим часом вже з білорусі людей, які засуджені за нетяжкі злочини для того, щоб вони також займалися будівельними роботами на території Маріуполя", - зазначив Андрющенко.

Він повідомив, що російські будівельники, які нині масово прибувають до окупованого міста, уже й не приховують, що надалі планують жити у Маріуполі.

Для цього росія з лютого навіть запустила програму іпотеки, яка передбачає отримання житла під два відсотки. За даними Андрющенка, у москві вже провели 40 тендерів на будівництво в тимчасово окупованих містах. На яких умовах залучатимуть ув’язнених з білорусі, радник мера Маріуполя не повідомив.

Нагадаємо, російські війська окупували Маріуполь у травні 2022 року після кровопролитних боїв та тривалої блокади. У результаті російських ударів Маріуполь майже повністю зруйнований.

За оцінками ООН, у місті знищили або пошкодили близько 90% багатоповерхових житлових будинків та близько 60% приватних будинків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: маріуполь, війна з Росією
В тему