11 Квітня 2023
Новини

Обстріли на Харківщині та 285 снарядів по Херсонщині: дані ОВА

Обстріли на Харківщині та 285 снарядів по Херсонщині: дані ОВА

У багатьох областях України через російські обстріли протягом 10 квітня зруйновані цивільні об’єкти і житло.

Про це відомо зі зведення даних з обласних державних адміністрацій.

Чернігівщина: за минулу добу – 3 обстріли із мінометів, Новгород-Сіверський район. Без жертв та руйнувань.

Сумщина: вчора протягом дня росіяни здійснили 9 обстрілів прикордонних громад – Білопільської, Хотінської, Великописарівської, Миропільської Шалигинської. Зафіксували 118 прильотів з мінометів та АГС.

Запорізька: ворог продовжує гатити по лінії розмежування. За минулу добу російські війська здійснили 66 артилерійських обстрілів, 4 авіаудари, 7 атак із застосуванням БПЛА,  2 з РСЗВ.

Дніпропетровщина: 10 квітня російська армія тричі била по Нікопольщині. З важкої артилерії ворог обстрілював Марганецьку громаду. Вночi ворог знову спрямував важку артилерiю на Нiкопольщину. З десяток снарядiв прилетiло до Марганецької громади.

На Харківщині ворог обстріляв близько двох десятків населених пунктів. 

Луганщина: минулої доби на Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Макіївки, Червонопопівки та Білогорівки. Артилерійських обстрілів з боку росіян зазнали Новоєгорівка, Макіївка, Невське та Білогорівка.

Донеччина: по області — 5 поранених цивільних за добу. Ворог обстрілював населені пункти з артилерії, танків, здійснив авіаудар (тип ракети не встановлено), авіаудар "НКРС", "Х-58". Обстріляні: Торецьк, Костянтинівка, смт Велика Новосілка, с.Предтечине, с.Времівка, Часів Яр, с.Маркове, смт Очеретине, с.Максимільянівка, с.Семенівка.

Миколаївщина: зранку 11 квітня – обстріл із БМ -21 "Град" у напрямку населеного пункту Куцурубскої громади. 10 квітня вдень ворог також обстрілював з РСЗВ населені пункти Куцурубської громади.

Херсонщина: за минулу добу противник здійснив 56 обстрілів, випустивши 285 снарядів. Ворог поцілив  у житлові квартали населених пунктів області;  територію медичного закладу, музей та адмінбудівлю, що розташовані у Суворовському районі міста Херсон. Дві людини дістали поранення.

Також в Херсонській ОВА нагадали, що в одному з населених пунктів Бериславської громади росіяни відкрили вогонь по човну з мирними людьми.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему