11 Квітня 2023
Новини

У Білому домі не знають, хто «злив» секретні документи

У Білому домі не знають, хто «злив» секретні документи

Про те, хто стоїть за витоком секретних військових документів, в адміністрації президента США поки що не знають.

Про це відомо із заяви координатора Ради нацбезпеки США Джона Кірбі на брифінгу у Білому домі, - пише УП.

"Ми не знаємо, що у цих документах, ми не знаємо, хто несе відповідальність за це, і ми не знаємо, чи є у тих, хто це зробив, більше документів, які вони хочуть опублікувати", - зазначив Кірбі.

Він уточнив, що після перевірки стане відомо, яка частина опублікованих документів – підроблена, а яка – дійсна. Посадовець також повідомив, що Джо Байдена про інцидент вперше поінформували наприкінці минулого тижня.

"Він був поінформований і підтримував контакт з представниками національної безпеки протягом усіх вихідних", – розповів Кірбі.

Він зазначив, що через витік документів офіційні особи США "за останні кілька днів підтримували зв’язок із відповідними союзниками та партнерами на дуже високому рівні". 

Нагадаємо, Міністерство оборони США ще оцінює масштаби витоку секретної інформації протягом останніх тижнів, яка зокрема містила інформацію про боєздатність українських Збройних Сил і дії американських союзників.

Державний департамент США стверджує, що інцидент із публікацією секретних документів американського Міністерства оборони не вплине на підтримку України в її війні з росією.

Раніше Міністерство юстиції США розпочало розслідування витоку величезної кількості документів американської розвідки, які були опубліковані в соціальних мережах протягом останніх тижнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша, документи
В тему

Останні матеріали