8 Квітня 2023
Новини

МіГ-31К покинули Білорусь: у Повітряних силах назвали причину

МіГ-31К покинули Білорусь: у Повітряних силах назвали причину

Речник Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що росіяни вже не вперше забирають свої МіГи з території Білорусі.

 Російський МіГ-31К – це носії смертоносної гіперзвукової ракети "Кинджал", яку сили ППО України поки не мають засобів, щоб збити.

Речник пояснив, що коли з Білорусі відлітають кілька МіГів, які там розташовані, це може бути ротація або певні технічні моменти. Ігнат наголосив, що росіяни вже так робили і поверталися.

Полковник припустив, що, можливо, ворожі МіГи відлітають на стаціонарні аеродроми, де базуються ці літаки

За словами Ігната, ймовірно, їм потрібні регламентні роботи, адже техніка повинна обслуговуватися не тільки на стоянці.

Говорити про те, що вони полетіли кудись і не повернулися – не можна. Думаю, що вони все ж таки будуть повернуті, – сказав Ігнат.

Речник Повітряних Сил ЗСУ нагадав, що повітряні тривоги, які тривають в Україні близько 20 хвилин, можуть свідчити про тренувальні польоти МіГів у Білорусі.

Також Юрій Ігнат наголосив, що загроза ракетних атак не зникла. Він розповів, що авіаційне угруповання ворога залишається на аеродромах, звідки росіяни атакують Україну. Зокрема, на різних аеродромах розосереджена стратегічна авіація.

Російські МіГ-31К покинули Білорусь: що відомо

Про відліт всіх трьох літаків 6 квітня повідомила спільнота "Беларускі Гаюн", зазначивши, що це були судна з реєстраційними номерами RF-95194, RF-92215 та RF-92445.

Вони базувались у Білорусі з 13 грудня 2022 року, тобто 113 днів. Також білоруси зазначили, що за цей час ці машини здійснили 39 польотів.

До цього під Мінськом з 16 жовтня 2022 року протягом 46 днів базувались МіГ-31К. Фактична перерва у розміщенні носіїв ракет Х-47 "Кинджал" у Білорусі тривала близько двох тижнів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали