7 Квітня 2023
Новини

«Політологу» Медведчука повідомили про підозру

«Політологу» Медведчука повідомили про підозру

Про підозру у держзраді повідомили Олександру Лазарєву, який до початку повномасштабного вторгнення входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

«Сам Лазарєв безпосередньо займався «розкруткою» медійних образів поплічників кремля і допомагав їм у просуванні ворожих наративів в інформпросторі. Для цього був частим гостем в ефірах підсанкційних каналів «Наш», «Zik», «NewsOne», «112» і «russia today», - йдеться у повідомленні.

У спецслужбі зазначають, що він у своїх коментарях він неодноразово виправдовував агресивну політику Москви і називав бойові дії на сході України «громадянською війною».

«Після 24 лютого минулого року Лазарєв приховано виїхав за кордон. Згодом він прибув на територію окупованого Криму та приєднався до найближчого оточення Аксьонова (самопроголошений «глава» Криму - ред.), якому допомагає у проведенні ворожих інформкампаній на півострові», - додали у пресслужбі.

Там зазначили, що на підставі зібраних доказів чоловіку оголосили про підозру у державній зраді, та у порушенні рівноправності громадян.

Раніше суд заочно заарештував колишнього народного депутата Рената Кузьміна (без альтернативи у вигляді застави). Його підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, 10 січня президент Володимир Зеленський позбавив українського громадянства Кузьміна та ще трьох нардепів – Віктора Медведчука, Тараса Козака, Андрія Деркача.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, сбу, віктор медведчук
В тему