7 Квітня 2023
Новини

Естонський політик з’їздив у Маріуполь: не побачив там «викрадених дітей»

Естонський політик з’їздив у Маріуполь: не побачив там «викрадених дітей»

В окупований Маріуполь їздив кандидат у депутати від естонської правої партії EKRE Андрес Райд і заявив, що не побачив там "доказів" викрадення дітей.

Як повідомляє "Європейська правда", про свою поїздку Райд розповів в інтерв’ю радіостанції Kuku.

Політик, який раніше працював журналістом, стверджує, що проїхав кількома містами Донецької області й за порадою "хорошого колеги" відвідав Маріуполь, аби дізнатись, чи йдеться там про викрадення дітей.

"Перебуваючи на місці, стає цілком зрозуміло, що нам (в Естонії – ред.) в основному розповідали зовсім інше. Справді, про одного було відомо, що він виїхав через Естонію кудись в Європу, а куди – невідомо, але в будь-якому випадку виїхав. І з дітьми так само", – заявив він.

Далі Райс каже, що з України внаслідок війни люди виїжджають і в росію, бо там у них є родичі, а в Донецькій області і так "завжди було переважно російськомовне населення".

"А друге питання – в тому, навіщо комусь зі "звільнених українських територій" кудись їхати? Навпаки, ті, хто виїхав, можуть просто повернутись на "звільнену територію", – каже естонський політик, далі розповідаючи про свій візит до школи, де "добре вбрані діти вчились танцювати вальс для випускного".

Пізніше в інтерв’ю Райс також згадає, що отримував "дозвіл" на в’їзд до окупованої росією Донецької області п’ять місяців, і висловить сподівання, що такі поїздки естонських журналістів, як здійснена ним, відбудуться в майбутньому.

Голова EKRE Хенн Пилуаас, як передає Postimees, заявив, що не знав про поїздку члена партії до Маріуполя, й пообіцяв, що це питання обговорять всередині політсили.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, маріуполь, естонія
В тему