5 Квітня 2023
Новини

Справу щодо побиття строковика на Житомирщині передали до суду

Справу щодо побиття строковика на Житомирщині передали до суду
Щодо командира взводу військової частини Житомирщини, який побив строковика, слідчі завершили досудове розслідування.

Про це повідомляє ДБР.

До суду скерували обвинувальний акт щодо командира. Його обвинувачують у застосуванні насильства до підлеглого під час воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу). За це загрожує до 12 років.

Нагадаємо, 11 березня молодший лейтенант вирішив провести «виховну роботу» зі строковиком, який нібито був напідпитку. Справа набула розголосу, коли в мережі опублікували короткий відеозапис, на якому чоловік б'є ногою іншого, а навколо них стоять люди у військовій формі.

На відео був молодший лейтенант Віктор Вітусевич, командир 2 взводу роти охорони 190 навчального центру. Ця військова частина розташована в селищі Гуйва Житомирського району.

Також у мережі поширюють аудіозапис, який, імовірно, теж зробили під час конфлікту. На ньому чути, як офіцер сварить підлеглого за те, що той не попередив його про візит полковника.

Сам Вітусевич свою провину визнав і зазначив, що готовий до покарання, на яке заслуговує. Однак офіцер натякнув, що причиною його дій було вживання алкоголю. На інцидент одразу відреагувало командування 190 навчального центру, зокрема відсторонило фігурантів події від виконання службових обов'язків до кінця розслідування.

15 березня Вітусевичу повідомили про підозру, а наступного дня йому обрали запобіжний захід — цілодобовий домашній арешт на 60 діб. Правоохоронці зазначили, що потерпілий солдат отримав легкі тілесні ушкодження.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: житомир, війна з Росією, дбр
В тему