3 Квітня 2023
Новини

У Хмельницькому храм, де побили військового, перейде до ПЦУ

У Хмельницькому храм, де побили військового, перейде до ПЦУ

У Хмельницькому за перехід Свято-Покровського кафедрального собору УПЦ МП до ПЦУ проголосували під час зібрання, а в храмі відбулася перша молитва українською мовою.

Про це інформують Суспільне з посиланням на голову ревізійної комісії Юрія Смаля, hromadske та міський голова Хмельницького Олександр Симчишин у Telegram.

Як повідомив Смаль, ключі від храму передали ревізійній комісії, яку обрали містяни під час зібрання.

За його словами, до собору зайшла ревізійна комісія, ЗМІ й попередній секретар храму Олександр Рибчинський. Вони описують майно. За попередніми даними, на зібранні офіційно зареєструвалося 1235 людей. У понеділок представники комісії нестимуть документи про перереєстрацію релігійної громади в ОВА, додав Смаль.

Разом з тим, як повідомляє кореспондент hromadske, у соборі вже відбулася перша молитва українською мовою. Також люди у храмі співали пісні, зокрема гімн України. Першу українськомовну молитву вже прокоментував міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, він також опублікував відео молитви.

Військовий капелан ЗСУ архімандрит Даниїл (Тарнавський) у коментарі hromadske розповів, що зараз "відбуваються офіційні перереєстраційні заходи".

"Ми описуємо майно, яке належить кафедральному собору, щоб завтра тут нічого не винесли і не сказали, що хтось щось вкрав", — сказав він.

Після цього собор опечатають, а згодом у церкві почне проводити богослужіння ПЦУ, стверджує Даниїл.

Нагадаємо, в одному з храмів УПЦ МП в Хмельницькому вранці 2 квітня священнослужитель і віряни побили військового. Поліція відкрила провадження проти священника та військового. Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин після інциденту з побиттям військового заявив, що міськрада на позачерговій сесії проголосує за припинення користування УПЦ МП всіма земельними ділянками на території громади. Після події біля собору зібралися сотні людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: хмельницький, упц мп, церква, православна церква україни
В тему

Останні матеріали