3 Квітня 2023
Новини

Біля західних кордонів білорусі рф розмістить ядерну зброю

Біля західних кордонів білорусі рф розмістить ядерну зброю

До західних кордонів білорусі "присунуть" російську тактичну ядерну зброю.

Про це повідомив посол росії в Мінську Борис Гризлов в етері білоруського телеканалу СТВ, повідомляє "Інтерфакс".

"Вона (ядерна зброя – ІФ) буде присунута до західних кордонів нашої Союзної держави і буде підвищувати можливості забезпечення нашої безпеки. Це буде зроблено, незважаючи на галас у Європі та США", - сказав Гризлов.

На його думку, як ніколи важливий паритет у питанні розміщення ядерної зброї у світі.

"Якщо ми говоримо про розміщення американської ядерної зброї в країнах Європи – Італії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Туреччині, то і ми повинні вживати заходів, які будуть підвищувати безпеку нашої Союзної держави", - сказав Гризлов.

Він додав, що "росія і білорусь – це територія Союзної держави, причому узаконена, на відміну від території країн, де США розміщують свою ядерну зброю".

Посол нагадав, що до 1 липня мають підготувати сховище для розміщення тактичної ядерної зброї на території білорусі.

До слова, 25 березня президент рф володимир путін заявив, що москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території білорусі.

31 березня самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко у своєму зверненні до народу заговорив про можливість розміщення російської стратегічної ядерної зброї на білоруській території.

Президент Володимир Зеленський вважає, що рішенням розташувати в білорусі ядерну зброю путін намагається показати Китаю хоч якусь суб’єктність.  

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: білорусь, війна з Росією
В тему

Останні матеріали