31 Березня 2023
Новини

путін оновив концепцію зовнішньої політики росії: що відомо

путін оновив концепцію зовнішньої політики росії: що відомо
Через «кардинальні зміни в міжнародному житті» володимир путін підписав указ про оновлення концепції зовнішньої політики рф.

Про це повідомляють кремлівські ЗМІ «РИА Новости», РБК та «Интерфакс».

У документі зазначається, що росія може використовувати свої збройні сили для відбиття та запобігання збройному нападу на себе та своїх союзників, урегулювання криз, підтримки (відновлення) миру згідно з рішенням Радбезу ООН та інших структур колективної безпеки.

А в разі «недружніх дій» від інших держав чи їхніх об'єднань, зокрема санкцій, росія вважає правомірним застосувати симетричні та асиметричні заходи.

В оновленій концепції росії зазначається, що та не вважає себе ворогом Заходу і не ізолюється від нього, а також розраховує на усвідомлення «безперспективності конфронтації з росією» та прийняття «багатополярних реалій».

Тим часом курс США росія розглядає як головне джерело ризиків для своєї безпеки й міжнародного світу, тому має намір приділяти пріоритетну увагу «усуненню рудиментів домінування США» та інших «недружніх держав» у світових справах.

Також росія зазначила, що націлена на подальше зміцнення відносин і співпраці з Китаєм та Індією, взаємодій з Іраном та Сирією, партнерства з Туреччиною.

У документі росія зазначає, що самовизначилася як самобутня «держава-цивілізація», обширна євразійська та євро-тихоокеанська держава, яка «згуртувала російський народ та інші народи, що становлять культурно-цивілізаційну спільність російського світу».

А пріоритетом гуманітарної політики росії за кордоном зазначили протидію «русофобії», захист російської мови, культури, спорту та РПЦ від дискримінації, а також «протидію фальсифікації історії».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, володимир путін
В тему