31 Березня 2023
Новини

На Волині збудують пункт пропуску

На Волині збудують пункт пропуску

Українська та польська сторони обговорили перспективи відкриття нового пункту пропуску на Волині.

20 березня відбулася зустріч начальника Волинського прикордонного загону з керівником Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща, - інформують ДПСУ.

Сторони оцінили основні результати співпраці за минулий рік, зазначивши, що завдяки спільним зусиллям забезпечено належну охорону українсько-польської ділянки кордону та ефективну протидію злочинній діяльності. Значні ресурси направили на підтримку безперебійного функціонування пунктів пропуску та ритмічного оформлення осіб і транспортних засобів під час евакуації з України населення на початку повномасштабного вторгнення.

Зважаючи на можливу загрозу вторгнення рф з території білорусі, Сторони домовилися про оперативний обмін інформацією щодо будь-яких маневрів військової техніки вздовж кордонів на білоруських теренах.

Крім того, українські та польські прикордонники позитивно оцінили хід реалізації пілотних проєктів щодо ваговозів у пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуськ» і «Устилуг-Зосін». Про перспективу будівництва ще одного пункту пропуску на кордоні з Польщею у Волинській області говорили днем раніше під час зустрічі з делегацією із Люблінського воєводства.

Як зазначив під час виступу начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський, будівництво нового спільного пункту пропуску для автомобільного сполучення з організацією пішохідного руху «Адамчуки-Збереже» сприятиме розвантаженню решти переходів, зокрема щодо пропуску осіб та легкових автомобілів.

Спільно з представниками Люблінського воєводства делегація Волинської області оглянули ділянку кордону, де щороку, в рамках проведення Європейських днів добросусідства, облаштовували тимчасовий перехід, та провели робочу нараду. В результаті домовилися, що працюватимуть над питанням облаштування нового пункту пропуску разом.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: прикордонники, Волинь, польща
В тему