31 Березня 2023
Новини

Відправку на війну новобранців путін вважає загрозою для стабільності своєї влади - аналітики

Відправку на війну новобранців путін вважає загрозою для стабільності своєї влади - аналітики

За стабільність свого режиму побоюється президент рф володимир путін, тому навряд чи направить в Україну нещодавно мобілізованих росіян.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти ISW вважають, що російський диктатор вважає загрозою для стабільності своєї влади відправку на війну молодих призовників. У зимово-весняний період 2022 року це спровокувало соціальну напруженість у росії. Тому він зробив ставку на мобілізацію резервістів і набір найманців.

«Навчальні потужності росії обмежені. Те, що їх займуть призовники, які не воюватимуть у 2023 році, позбавляє кремль можливості навчати резервістів і добровольців», – йдеться у звіті ISW.

У відповідь на контрнаступ України у вересні 2022 року на Харківщині путін не задіяв мобілізованих із призовних циклів весни 2022 року, а натомість призвав резервістів для стабілізації лінію фронту.

На думку аналітиків, це говорить про те, що путін віддає перевагу мобілізації резервістів, а не заклику в бій – ймовірно, з політичних причин.

В інституті допускають, що влада рф може спробувати набрати поповнення для війни в Україні серед солдатів, які закінчують службу за призовом – шляхом примусу або вмови. Але впевненості, що така тактика принесе бажаний для російської влади результат, немає, стверджують аналітики.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: володимир путін, війна з Росією
В тему

Останні матеріали