30 Березня 2023
Новини

росія отримує західні компоненти для ракет з Гонконга й Туреччини

росія отримує західні компоненти для ракет з Гонконга й Туреччини

Найчастіше через Туреччину, Гонконг та сусідні з ними країни та регіони росія отримує західні компоненти для високоточних ракет.

Про це заявив аналітик британського Об'єднаного королівського інституту з питань безпеки та оборони (RUSI) Джек Кроуфорд під час дискусії в Atlantic Council.

«Гонконг дедалі частіше виступає у якості перевального пункту для західних технологічних компонентів перед їхнім відправленням до росії», – заявив Кроуфорд.

Технологічні компоненти та товари подвійного призначення для зброї від західних компаній дуже важливі для російської федерації. росіяни використовують їх для ведення війни в Україні. Про це свідчить спільний звіт Міжнародного партнерства з прав людини та Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО).

Компоненти необхідні, зокрема, для виробництва та обслуговування безпілотників, крилатих ракет, систем зв'язку та комплексів радіоелектронної боротьби. Важливим є те, що багато таких компонентів виробляються у країнах, що підтримують Україну: США, Великій Британії, Японії, Тайвані, країнах Європейського Союзу.

«Саме лише додавання речей до списку, які підпадають під експортний контроль, виявилося не на 100% ефективним. Компанії знаходять обхідні шляхи. І на Заході теж фірми знаходять шляхи, коли йдеться про дотримання вимог, виконання і підтримки цих обмежень», - сказав Кроуфорд, додавши, що росія налагодила цілу мережу, яка дозволяє імпортувати компоненти зі США і Європи легально і не дуже.

Кроуфорд розповів, що компанії і окремі люди в росії використовують підрядників і треті країни, підробляють торговельні документи, а також декларації про кінцевого користувача. Так виникла дуже динамічна система закупок, яка швидко змінюється.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, туреччина
В тему

Останні матеріали