29 Березня 2023
Новини

УПЦ МП подали позов: не хочуть йти з Києво-Печерської Лаври

УПЦ МП подали позов: не хочуть йти з Києво-Печерської Лаври

У суді ченці і служителі УПЦ МП оскаржуватимуть своє виселення з Києво-Печерської Лаври, позов вже подали.

Вони мали залишити Лавру 29 березня. Раніше митрополит Павло (Лебідь) заявляв, що ченці УПЦ МП не мають наміру виселятися з Лаври. Про це інформують російське пропагандистське інформагентство "РИА "Новости" та УПЦ МП.

Офіційно УПЦ МП не кажуть про звернення до суду. Наразі повідомляється, що прихильники прийшли "на богослужіння в Печерську обитель і просто неба підносять свої молитви до Господа, Пресвятої Богородиці і преподобних отців".

В УПЦ МП заявляють про "тисячі вірян". Однак, судячи з відео, це не відповідає дійсності.

Нагадаємо, 1 грудня 2022 року президент Володимир Зеленський повідомив, що РНБО доручила Кабміну запропонувати Верховній Раді заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні, а також ініціювала перевірку законності перебування УПЦ МП в Києво-Печерській лаврі.

Минулого року Служба безпеки України проводила десятки обшуків у різних будівлях УПЦ МП, зокрема й у Києво-Печерській лаврі. У спецслужбі вважають священнослужителів УПЦ МП ворожими агентами. У 2022 році СБУ відкрила 52 кримінальні справи, в яких фігурують 55 священнослужителів УПЦ (МП), у т. ч. 14 архієреїв церкви. Майже 200 клірикам РПЦ заборонили в’їзд в Україну.

Також запровадили низку санкцій стосовно функціонерів УПЦ (МП) та РПЦ. Станом на 23 лютого 2023 року СБУ розслідувала майже 60 кримінальних проваджень стосовно проросійськи налаштованих священнослужителів УПЦ МП, поглиблену перевірку пройшли понад 350 церковних споруд і 850 осіб. Суди винесли 7 звинувачувальних вироків.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: упц мп, київ, війна з Росією
В тему