29 Березня 2023
Новини

Завдяки ДНК-лабораторіям зі США загиблих ідентифікують за 90 хв

Завдяки ДНК-лабораторіям зі США загиблих ідентифікують за 90 хв
Час ідентифікації загиблих внаслідок бойових дій скоротився до 90 хвилин завдяки ДНК-лабораторіям ANDE, які Національна поліція отримала від США.

Про це тимчасово виконувач обов’язків Голови Нацполіції Іван Вигівський розповів під час зустрічі з директором «Форуму дослідження поліцейської діяльності у США» Чаком Векслером.

Вигівський наголосив, що наразі одним із пріоритетів у діяльності Нацполіції є документування та розслідування воєнних злочинів, скоєних військовими рф.

«Саме використання новітніх технологій для збору, обробки та аналізу інформації щодо вчинених воєнних злочинів дає змогу формувати повну та об’єктивну доказову базу для притягнення військових злочинців рф до відповідальності», — пояснив Вигівський.

У січні 2023 року очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомляв, що після деокупації області поліцейські оглянули понад 1300 тіл загиблих. Близько 700 з них — закатовані, всі інші загинули внаслідок мінно-вибухових травм.

За його словами, у багатьох випадках правоохоронці не мають змоги встановити дані або навіть стать загиблого, тому поліція потребує ДНК-лабораторій.

До слова, станом на 27 березня слідчі поліції розпочали 68 781 кримінальне провадження за фактами вчинення на території України злочинів військовослужбовцями російської федерації та їхніми пособниками.

Найбільше справ — 56 711 — відкрито за порушення законів та звичаїв війни.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, сша
В тему